Benátsky karneval s prenocovaním

, autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, Basilica Santa Maria della Salute , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, masky , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, kanál , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, masky , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, most Rialto , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, Basilica Santa Maria della Salute , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, masky , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, masky , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, masky , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, masky , autobusový poznávací zájazd, Benátsky karneval s prenocovaním, leták
Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok), Benátky (Venezia)
Kód zájazdu: 1266326
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Kultúra

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Do Benátok sa každoročne vracia slávny Benátsky karneval, kedy ulice žijú farbami, mesto zaplavujú masky a slávnostné prehliadky a všetko sa odohráva v dvoch hlavných dejiskách karnevalu - Námestie sv. Marka a Canal Grande.


Ubytovanie: 1x v hoteli

Stravovanie: 1x raňajky

 

Benátky



Doprava:
autobusová

Program:
1. deň – odchod zo Slovenska v dopoludňajších hodinách, večer ubytovanie a nocľah. -
2. deň – raňajky, plavba loďou z parkoviska Punta Sabbioni, príchod do Benátok v raňajších hodinách, prehliadka mesta so sprievodcom. Námestie sv. Marka, ktoré je bezpochyby ústredným bodom Benátok a hlavným miestom stretnutia miliónov turistov, ktorí sem prichádzajú každý rok. Samotné námestie je impozantným priestorom, ktorý je zo všetkých strán obklopený budovami v arkádovom štýle, v ktorých sa na prízemí nachádzajú kancelárie, múzeá, obchody a kaviarne. Veža Campanilla (zvonica), ktorá v minulosti plnila rôzne funkcie – slúžila ako maják pre lodivodov plaviacich sa v lagúne, zvony určovali čas a oznamovali dôležité udalosti. Oblúkový most Rialto, elegantný kamenný most, ktorý oddeľuje štvrte San Marco a San Polo, tvoria tri sady schodov rozdelených arkádami. Centrálne schody sú lemované obchodmi a ďalšie schody, na severnej a južnej strane mosta, ponúkajú tie ikonické výhľady na Canal Grande s gondolami a vodnými autobusmi (vaporetti). Najvýznamnejšia svetská stavba Benátok, Dóžov palác, kde slávni umelci ozdobili takmer každú miestnosť, vďaka čomu sú interiéry ohromujúce. Dóžov palác je majstrovským dielom gotickej architektúry. Prvá stavba bola postavená okolo roku 815, ale súčasná dispozícia budovy je prevažne zo 70. rokov 12. storočia, hoci bola v priebehu storočí zrekonštruovaná a prerobená. Dóžov palác bol sídlom dóžov, ako aj finančným, právnym a politickým centrom Benátskej republiky.K Dóžovmu palácu patrí aj oblúkový krytý most – Most vzdychov, ktorý ho prepája s bývalou väznicou. Popoludní individuálna návšteva Baziliky sv. Marka, chrámu s viacerými kupolami na Námestí svätého Marka. Je hlavnou atrakciou Benátok a jednou z najpozoruhodnejších sakrálnych stavieb byzantskej architektúry v Európe. Pokračovanie vo víre karnevalovej zábavy. Benátsky karneval (Carnevale di Venezia) je jednou z najznámejších a najobľúbenejších každoročných udalostí v Benátkach. Počas karnevalu v uliciach a na mnohých miestach mesta vystupujú pouliční hudobníci, divadelníci a cirkusoví umelci z rôznych krajín a množstvo ľudí v karnevalových kostýmoch a maskách. Plavba loďou na parkovisko Punta Sabbioni. Odchod na Slovensko.
3. deň - príchod na Slovensko v ranných hodinách.


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 1x ubytovanie v hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: transfer loďou do/z Benátok cca 16 EUR/os./ obojsmerne (platba na mieste), pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc), vstup do mesta cca 5 EUR (jeho zavedenie je predpokladané v roku 2023 (platba na mieste), doprava v meste (napr. metro, vlak a pod.) počas zájazdu po pamiatkách a atrakciách. Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 4,70  EUR/os./deň. Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 50 EUR/1 noc, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 110 EUR. Nástupné miesta:  BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA, MT - 25 EUR. Poznámka: z ceny zájazdu nie je možné poskytnúť zľavy. 

Typ stravy:
raňajky

Dni:
3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
karneval | plavba loďkou | Námestie sv. Marka | Dóžov palác

Generované systémom ProfiTour